Betaalbaar op vakantie in Zeeland

Grevelingen

Bommenede en De Grevelingen

Op 3 kilometer afstand ligt de Grevelingen. Het zoutste en schoonste binnenmeer van West Europa. U kunt hier heerlijk zwemmen, zeilen, surfen, duiken en vooral genieten van de vergezichten en de vele jachten die hier zeilen. Als u geluk heeft ontmoet u de zeehonden die hier al enkele jaren rondzwemmen. Er zijn talloze bijzondere plantensoorten en kustbroedvogels te ontdekken.

De onderwaterwereld van de Grevelingen is zeer de moeite waard.

Anjelieren, Kreeften en Krabben, vissen en zeewieren in overvloed. Het water is zout en helder en het zicht is vaak zeer goed.

Het verloren stadje Bommenede kent een rijke historie. Gidsen van Staatsbosbeheer of uw persoonlijke gids van Zonnemaire Vakanties kunnen u aan de hand van verhalen de oude tijden laten herleven. De huidige haven van Bommenede is in de jaren na de watersnoodramp in 1953 gebruikt als werkhaven om de caissons te bouwen waarmee de Brouwersdam en de Grevelingendam zijn gedicht.

De resten van Bommenede liggen in het water, zo n 50 meter uit de kust.

Helaas ligt deze plek in de vaargeul en is het verboden gebied. Momenteel worden er geen vergunningen meer afgegeven om er te duiken en is er zand over de resten van het verdronken dorp gestort zodat er niets meer te zien is De flora en fauna onder water in dit gebied zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Meer informatie over duikplekken rond Zonnemaire vind u in de Duikgids Schouwen Duiveland. Deze is verkrijgbaar via Zonnemaire Vakanties.