Neem een duik op Schouwen-Duiveland!

Duiken

Grevelingenmeer

Bij het meer zijn er diverse duikplaatsen waaronder bommenede, de Kijkuit polder en de haven van Scharendijke. De Grevelingen is een interessant duikgebied waar het door het ontbreken van stroming veilig duiken is. U vindt er veel anemonen, zakpijpen, zeesterren paling en spons. Daarnaast is er ook een enkel wrak. 

Oosterschelde

Een veel bezochte duikplaats is in de omgeving van de Zeelandbrug bij Zierikzee. Hier zijn een aantal plaatsen langs de zuidkust van Schouwen-Duiveland. Een diversiteit van manteldieren, zeeanjelieren en broodsponsen komen veel voor. Daarnaast komt u veel grote kreeften en garnalen tegen. De duikstek bij de Zeelandbrug is erg bekend omdat hier bijna ieder jaar in mei eirerafzettende zeekatten zijn te vinden. Verder zijn er nog tal van andere vissoorten die u tegen kunt komen. 

Noordzee

De Noordzee is een bijzondere duikervaring waar u met enige regelmaat een oud scheepswrak tegen kunt komen. De meeste wrakken zijn mooi begroeid en geeft een prachtig beeld weer. Let wel dat dit is weggelegd voor de meer ervaren sportduikers vanwege de heftige stroming. Ervaring is dus wel noodzakelijk. Naast de bijzondere oude scheepswrakken kunt u zich ook omgeven door grote scholen vissen en kabeljauwen van ruim een meter lang. Grote kreeften en krabben leven op de bodem zoekend naar iets te eten. 

Duiken op Schouwen-Duiveland